Akhirnya Mhkamah Telah Buat Keputusan, Rupanya Ini Status Perkahwinan Emy & Suaminya

KISAH seorang wanita yang bekerja sebagai wal.ker F00dpanda demi membe.sarkan seorang caha.ya mata ternyata merun.tun hati neti.zen. Dikenali sebagai Emy, wanita berusia 23 tahun yang dikatakan sudah lama berpi.sah dengan suaminya turut bekerja sebagai pembantu rest0ran dan kini menetap di sebuah flat sekitar Kerinchi, Lembah Pantai, Kuala Lumpur. Selepas kisahnya tu.lar di media s0sial, akti.vis keba.jikan Ebit Lew turut menghadiahkannya sebuah m0tosikal untuk memudahkan urusan harian dalam mencari rezeki.

Emy bekerja sebagai wal.ker Foodpanda untuk menyara kehi.dupan. Namun selepas kisah Emy semakin ha.ngat menjadi bualan ramai serta mendapat liputan media, muncul seorang lelaki dikenali sebagai Fakhrul Rosli mendak.wa dia merupakan suami wanita itu. Menerusi ruangan k0men di Instagram Ebit, Fakhrul memberitahu dia dan isterinya masih dalam pr0ses di mah.kamah dan meminta neti.zen mendoakan yang terbaik untuknya sekeluarga.

Duduk pun dekat-dekat cuma status kami masih dalam proses. “Ya AIIah ustaz… sa.lah tu, bukan dah lama terpi.sah. Kami masih baik, masih c0ntact sebab sama-sama uruskan anak sekarang.“Duduk pun dekat-dekat cuma status kami masih dalam pr0ses. InsyAllah esok mah.kamah bagi keputusan. Jangan sa.lah faham ya. Doakan kami tiga beranak,” tulis lelaki itu.

Rupanya Mahkamah telah buat keputusan hari ini..

Suami Beritahu Isteri Bekerja Sebagai Barista. Beliau untuk mendkwa Ebit Lew menyuruh isterinya untuk menukar pakaian dengan memakai baju foodpanda, iaitu pekerjaan lama isterinya.Terdahulu, Ebit dalam p0sting Instagram berkata dia berjumpa Emy yang sudah lama terpi.sah dengan suaminya sebelum menghadiahkannya sebuah m0tosikal jenis Yamaha Y15 (Ysuku).“Terjumpa adik Emy kerja menghantar makanan dengan berjalan kaki Panda wal.ker. Juga pembantu sambilan sebuah rest0ran.

Emy, 23 tahun anak ya.tim dan ada anak seorang. Suami dah lama terpi.sah. Masih pr0ses mah.kamah. Area Kerinchi Lem.bah Pantai. “Terharu tengok adik ni muda lagi cari rezeki berjalan sana-sini. Uji.an adik sabarlah. Di usia muda dengan uji.an begini. InsyaAllah di sebalik ujian dan kesu.sahan kerana AIIah sayang kita.

Kisah kece.kalan Emy membesarkan anak meraih perha.tian neti.zen. “Katanya dah lama ingin jumpa ustaz. Hari-hari tengok ustaz suka tolong orang. Tiba-tiba AIIah jumpakan di sini. Beri saya hadiah begini. Saya memang tengah kumpul duit nak cari rezeki beli m0tor. “Semoga AIIah jaga adik jadi wanita yang s0lehah dan anak menjadi anak yang baik dan hebat,” tulis Ebit di Insta.gram menceritakan semula ketika pertemuannya dengan wanita itu.

P0sting di Instagram Ebit itu sehingga kini meraih lebih 241,000 tanda suka. Malah, ia turut dihu.jani lebih 5,000 k0men neti.zen yang rata-ratanya sim.pati dengan nasib wanita itu.

Sara anak sambil kumpul duit, walker Foodpanda wanita terkejut dapat motosikal lebih awal

SEORANG ibu tunggal berumur 23 tahun yang senang disapa sebagai Emi sebak selepas Ebit Lew menghadiahkannya sebuah motosikal. Wanita berkenaan yang mempunyai tanggungan seorang anak bekerja sebagai walker Foodpanda untuk menyara hidup.

Selain itu, Emi juga bekerja sambilan sebagai pembantu restoran dan menetap di sebuah flat di sekitar Kerinchi, Lembah Pantai, Kuala Lumpur. Menerusi hantaran di Instagram @ebitlew, pendakwah itu berkata dia terharu dengan kesungguhan ibu muda ini keluar mencari rezeki. “Suami dah lama terpisah. Masih proses mahkamah.

“Ujian adik sabarlah. Di usia muda dengan ujian begini. InsyaAllah di sebalik ujian dan kesusahan kerana Allah sayang kita,” tulis Ebit Lew. Menurut Ebit, Emi sudah lama melihat pasukannya menabur bakti kepada masyarakat dan tidak sangka kini giliran dirinya untuk dibantu. “Katanya dah lama ingin jumpa ustaz. Hari-hari tengok ustaz suka tolong orang. Tiba-tiba Allah jumpakan di sini,” ujarnya.

Emi mengakui dia sememangnya sedang mengumpul duit untuk membeli sebuah motosikal dan tidak sangka perkara itu menjadi realiti secepat ini dengan pertolongan Ebit. “Semoga Allah jaga adik, jadi wanita yang solehah dan anak menjadi anak yang baik dan hebat,” doa Ebit. Ebit sempat berterima kasih kepada mereka yang terlibat dalam usaha membantu Emi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*