Tahniah, Bekas Kekasih Suami Neelofa, Pu Riz Akhirnya Mendirikan Rumah Tangga?

Sebelum ini kemelut hubungan antara pendakwah selebriti dan usahawan terkenal PU Harris dan Neelofa mendapat perhatian media dan netizen. Malahan, Neelofa tampil mengeluarkan kenyataan rasmi bagi menepis segala dakwaan yang dituju kepadanya.

Namun, sebelum ini PU Riz sempat memuat naik satu Instastory yang seolah-olah ditujukan kepada Neelofa.

Terbaru, PU Riz sekali lagi memuat naik satu tweet di platform Instagramnya.

Menerusi tweet tersebut, beliau menceritakan tentang hadis Nabi Muhammad S.A.W. setiap manusia akan diuji dengan pelbagai ujian yang mendatang. Kita sebagai hambaNya perlu kuat dan berpegang teguh dengan sunnah Nabi yang sepatutnya dipraktikkan dalam kehidupan seharian.

Tambahan pula, status tersebut seolah-olah memberi ‘gambaran’ dia harus kuat berdepan dengan ujian yang dihadapinya sekarang.

Terdahulu, pelbagai dakwaan yang menyatakan hubungan PU Riz dan Neelofa sedang bergolak. Namun, Neelofa hanya ‘berdiam’ diri bila disoal mengenai hubungannya dan meminta orang ramai mendoakan yang terbaik buat dirinya.

Sebelum ini hangat diperkatakan mengenai kisah sedih bekas kekasih Pencetus Ummah (PU) Riz iaitu Amal Syahmina yang dikongsikan di Instagram mendedahkan hubungannya dengan pendakwah itu terlerai selepas kehadiran orang ketiga.

Foto Pakai Busana Putih, Netizen Ucap Tahniah Pada Bekas Kekasih PU Riz

Malah, nama gadis itu kembali menjadi bualan ramai netizen apabila PU Riz merisik seorang selebriti terkenal bulan lalu.

Susulan kontroversi itu, gadis itu menjadi perhatian ramai dan perkongsian terbarunya memuat naik foto memakai busana serba putih mencuri perhatian netizen.

Menerusi foto itu, Amal dilihat memegang sejambak bunga sambil tersenyum manis. Rata-rata netizen tidak melepaskan mengucapkan tahniah meskipun tidak tahu mengapa dia memakai busana serba putih itu.

Difahamkan, foto tersebut adalah ketika ulang tahun perkahwinan ibu bapanya namun disalah anggp oleh netizen yang beranggapan gadis itu telah dirisik oleh seseorang.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*